Välkommen på familjeläger på Furuboda folkhögskola!

FUB Lund bjuder in till ett helgläger den 9–11 augusti 2024 för familjer till barn och unga i skolåldern med IF på Furuboda folkhögskola, som ligger naturskönt nära kusten utanför Åhus. Vi ser fram emot ett roligt läger där vi stärker deltagarnas självförtroende och självkänsla med olika aktiviteter, umgås, utbyter erfarenheter, lär av varandra och får nya vänner.

När

Vi startar med incheckning den 9 augusti från kl 15. Den 11 augusti checkar vi ut kl 14.

Vem

Barn och unga i skolåldern med intellektuell funktionsnedsättning och medföljande anhöriga som är medlemmar i FUB Lund med omnejd. Ni kan också bli medlemmar i samband med anmälan, https://www.fub.se/om-fub/bli-medlem/

Kostnad

700 kronor per person 18+. FUB Lund med omnejd står för övriga kostnader (mat, logi och aktiviteter).

Aktiviteter

Vi får möjlighet att tillbringa fredagkvällen vid den mysiga strandstugan där vi lär känna varandra! På lördagen lär vi känna området bättre och tar del av aktiviteter som skytte, olika sporter, tipsrunda, kubbspel och åker flotte på Helge å. Vi har också familjebad i skolans simhall för den som önskar och mysigt häng på lördagkvällen eller varför inte haka på discot som hålls i aulan?

På söndagen har vi också meningsfulla möten med skaparglädje i ateljén, rörelseglädje och en elev som berättar om sitt liv med funktionsnedsättning samt hur det är att studera på folkhögskola med funktionsnedsättning. Vi summerar förstås helgen innan lägret är slut! Detaljerat program kommer efter att anmälningstiden gått ut.

Under aktiviteterna kommer vi att försöka blanda vuxna och barn från olika familjer så att det blir en annorlunda lärorik upplevelse för alla.

Mat

Följande ingår:

  • Frukost lördag och söndag
  • Lunch lördag och söndag
  • Middag fredag och lördag
  • Frukt lördag och söndag förmiddag
  • Fika lördag eftermiddag.

Furuboda folkhögskola serverar inte alkoholhaltiga drycker.

Där finns en liten kiosk i matsalen där man själv kan köpa glass m.m.

Logi/tillgänglighet

Det bostadshus som vi i första hand använder som har samlingsrum är Musikens hus och då dubbelrum med plats för madrass på golv, d.v.s. tre personer max exklusive rullstol. I Musikens hus finns viss tillgänglighet såsom plats för liten rullstol och hiss. Dock ej tillgängliganpassade toaletter. Har du behov där detta inte räcker till, hör ändå gärna av dig så kan vi ha en dialog om eventuella lösningar. Det kan också vara så att tillgängliga rum avbokas efter sista anmälningsdag och då kan vi återkomma.

Lakan och madrasser finns. Ta med badhanddukar! Badramp finns vid stranden och parkering nära strandstugan.

Anmälan

Till sofia.t.kling2@gmail.com, dock senast den 14 april. Ange

  • namn och personnummer på deltagande vuxen och barn. De sista fyra siffrorna behövs från och med det år barnet fyller 13 då detta är en samverkanskurs med Specialpedagogiska skolmyndigheten
  • funktionsnedsättning (ange vilken och också vem i familjen)
  • telefonnummer
  • eventuella allergier eller specialkost!
  • några speciella talanger och/eller intressen i familjen man vill dela med sig av

Om du inte redan är medlem kan du bli det här (300 kr för huvudmedlem, 60 kr för ytterligare familjemedlemmar).

Föräldrar och barn/ungdomar inklusive syskon är målgruppen för lägret men även andra familjemedlemmar är välkomna i mån av plats! Lottning sker om maxantalet nås.

OBS! Som vuxen behöver du vara med ditt barn och stötta vid aktiviteter. Vi har inte barnpassning men däremot aktivitetsledare.

Hoppas vi ses!